Kløende og tørre øreganger

Kjenner du iblant at det klør i ørene? Den vanligste årsaken er tørr hud i øregangen. På samme måte som at huden ellers på kroppen kan bli tørr og trenge bodylotion, kan også huden i øregangen bli tørr og ha behov for pleie.

Huden i øregangen og øret er tynn og ømfintlig. Under huden i øret er det både nerver og kjertler, som er viktige for kroppens funksjon. På samme måte som huden på kroppen for øvrig kan huden i øret bli tørr og ømfintlig, noe som gjør at det begynner å klø.

Normalt har huden i øregangen en naturlig beskyttende hinne – ørevoks. Denne barrieren av ørevoks beskytter huden i øregangen mot ytre påvirkning, bidrar til å holde øregangen fri for bakterier og smuss og motvirker at huden mister naturlig fuktighet. Noen ganger er miljøet og balansen i øret svekket, eller huden kan være skadet, og da blir huden i øregangen tørr og sårbar.

Forebygg og behandle tørre øreganger med Vaxol®

Vaxol® er ren olivenolje, som sprayes på og smører og lindrer huden i øregangen når den er tørr. På samme måte som huden på kroppen må huden i øregangen smøres for å fungere optimalt. Vaxol® smører øregangen når den naturlige ørevoksen ikke beskytter tilstrekkelig.

Tørr hud i øregangen

Tørre øreganger gjør at du kan få kløe i ørene. I verste fall kan du også oppleve smerte og nedsatt hørsel. Tørre ører kan dessuten føre til at avskallede hudflak legger seg rundt åpningen til øregangen.

Tørre øreganger kan være veldig plagsomt. Det er en tilstand som rammer mennesker i alle aldrer, uansett livsstil. Det er likevel mer vanlig blant svømmere og personer som oppholder seg i varme, fuktige miljøer. Tørre øreganger behandles og forebygges enkelt med Vaxol®.

Årsaker til tørre øreganger

Noen har mindre voksproduksjon enn andre, og det kan føre til tørr, kløende hud i øret. Overdreven rengjøring kan også føre til tørre øreganger. Det gjør at for mye av den naturlige voksen i øregangen fjernes, slik at bar, tørr hud blottlegges.

Hudsykdommer som eksem, dermatitt og psoriasis kan også forårsake kløe i ørene. Tørre øreganger kan også skyldes psykosomatiske nerveproblemer, som oppstår når en person klør seg i ørene på grunn av angst.

Ytre årsaker til kløende og tørre øreganger

Kløe i ørene er et symptom som kan oppstå på grunn av ytre faktorer som påvirker øret og øregangen. En årsak kan være at det samler seg smuss eller hår i øret, slik at miljøet i øret kommer i ubalanse.

Pirking i ørene er en svært vanlig årsak til tørre og kløende øreganger. UNNGÅ Å PIRKE I ØRENE. Ofte brukes bomullspinner eller andre gjenstander, noe som gjør at huden i øregangen blir forstyrret, blottlagt, tørr eller skadet – og dermed klør det enda mer.

 

Hodetelefoner, hørselsvern og ørepropper kan iblant forårsake kløe i ørene. Slikt utstyr skader øret, og særlig hodetelefoner skaper stadig flere problemer blant voksne/unge.

Høreapparater kan iblant legge trykk på øregangen, slik at man opplever kløe og irritasjon. Iblant kan høreapparatet forårsake en allergisk reaksjon i øret og dermed gi symptomer på tørre øreganger. Hodetelefoner kan også hindre vann i å renne ut av øret og forårsake kløe eller irritasjon.

Bruk Vaxol® ved tørre og kløende øreganger.

Vaxol® myker opp øregangen

Vaxol® inneholder 100 % medisinsk renset olivenolje, som myker opp huden i øregangen. Olivenolje inneholder minst 30 polyfenoler (1), som har en antibakteriell effekt. Samtidig hindrer oljen fordamping og bevarer dermed den naturlige fuktigheten til huden i øregangen.

Ved spraying med Vaxol® dannes det en beskyttende hinne i øregangen, som gjør at hudens naturlige fuktighet bevares. Det hindrer samtidig smuss og bakterier i å feste seg i tørre sprekker i øregangen, noe som ellers lett kan forekomme.

Forebygg tørre øreganger med Vaxol®

Det er viktig å opprettholde en god balanse i ørets miljø og unngå for mye skade utenfra. Vi ønsker alle å holde ørene rene, og det gjøres enkelt ved å bruke Vaxol® regelmessig. Ved å myke opp og smøre huden i øregangen med Vaxol® hjelper du øret å opprettholde balanse og renhet. Å rense med bomullspinner/Q-tips forstyrrer derimot miljøet i øret.

Hvis øregangen ikke produserer nok voks og dermed blir tørr, kan du bruke Vaxol® for å gi huden i øregangen en vokslignende beskyttelse.

Bruk av Vaxol® for å smøre huden i øregangen forebygger tørrhet. Vaxol® inneholder naturlig olje, som smører, lindrer og bygger en barriere for å hindre at huden mister fuktighet.

Spray med Vaxol® ved behov, eller regelmessig 1–2 ganger i uken, 1–2 spraydoser i hvert øre. Dermed forebygger du problemer, smører tørr hud i øregangen og lindrer kløe.

Behandle tørre øreganger med Vaxol®

Tørre øreganger trenger hjelp til å smøres og få en beskyttende hinne på huden, slik at balansen i øret gjenopprettes. Vaxol® smører, legger seg som en tynn, beskyttende hinne over veggene/huden i øregangen, forebygger og behandler.

Slik gjør du: spray 1–2 doser Vaxol® i hvert øre, 1–2 ganger i uken, for å behandle tørre øreganger.

Kjøp Vaxol® på nærmeste apotek

Kjøp Vaxol®