Om Vaxol®

Vaxol® er en enkel, effektiv og naturlig metode for å

 • mykgjøre og fjerne ørevoks og vokspropper
 • lindre kløe og irritasjon i tørre øreganger
 • gjenfukte og beskytte huden i øregangen mot vann

Slik fungerer det

Vaxol® inneholder 100 % farmasøytisk renset, økologisk olivenolje. Olivenolje er antiinflammatorisk og inneholder minst 30 polyfenoler, som har en antibakteriell effekt. Ref: Waterman E et Lockwood B. Altern Med Rev 2007;12(4):331-342.

Vaxol® forbedrer ørets naturlige rensemekanisme. Behandlingen følger prinsippet “likt løser likt” – i dette tilfellet “fett løser fett”. Ved å tilsette Vaxol® i øregangen får den naturlige ørevoksen hjelp til å bli mykere, slik at den lettere fraktes ut av seg selv – den fjernes via ørets naturlige utførsel.

 

Det er klinisk bevist at olivenolje gjenfukter tørr hud og dermed reduserer kløe og irritasjon. Olivenolje danner en barriere på huden i øregangen, hindrer naturlig fordamping og bevarer dermed hudens naturlige fuktighet. Denne barrieren beskytter også øregangen mot vann, smuss og bakterier, noe som er gunstig når du bader, svømmer og dusjer ofte.

Ref: Waterman E et Lockwood B, Altern Med Rev 2007; 12(4):331-342.

Last ned pakningsvedlegget.

 

Liten dose – uten søl eller behov for bomullspad

 • icon-instruction-big-1 Liten dosering uten søl

  En liten mengde (0,05 ml) sprayes i form av en fin dusj inn i øregangen, noe som gjør at det ikke renner eller blir søl. Du behøver ikke bøye hodet mot siden eller bruke bomullspad.

 • icon-instruction-big-2 Naturlig effekt med olivenolje

  Vaxol® består av 100 % farmasøytisk renset olivenolje. Oljen inneholder ikke allergener, tilsetningsstoffer eller farge-/duftstoffer.

 • icon-instruction-big-3 Enkel påføring med spray

  Med sprayflasken er det enkelt å bruke en riktig og liten mengde i øret. Ett trykk på sprayhodet er alt som trengs.

Unik og praktisk sprayflaske

Vaxol® har et enkelt doseringssystem som gjør det lett å tilføre riktig dose. Det unike spraymunnstykket er utviklet for at Vaxol®-dosen skal finfordeles og spres jevnt.

Det kjegleformede sprayhodet rettes forsiktig mot øregangen og minimerer risikoen for at det kommer for langt inn, slik at øregangen og trommehinnen ikke skades.

Én spraydose gir en jevn og liten mengde på ca. 0,05 ml. Den finfordeles på huden i øregangen, og du trenger ikke bruke bomullspad for at oljen skal bli værende i øret. Dermed slipper du søl. Du kan stå/sitte, og Vaxol® virker umiddelbart. Du behøver ikke skylle eller spyle med gummiballong.

Spray – ferdig!

Slik gjør du:

Før du bruker en ny Vaxol®-flaske:
Varm flasken i hånden og rist godt. Spray 3–4 ganger i luften til du får en jevn og fin spraystråle. Vaxol® er nå klar til bruk.

Bruksanvisning Vaxol® ørespray:

 1. Varm flasken i hånden en stund og rist den.
 2. Klargjør øret og dra forsiktig den øvre delen av det ytre øret oppover og bakover.
 3. Du kan stå eller sitte, det er ikke nødvendig å legge seg ned.
 4. Hold flasken loddrett og plasser spraymunnstykket forsiktig mot øregangen.
 5. Trykk spraymunnstykket helt ned 1–2 ganger – ferdig!
 6. Masser forsiktig den lille fliken ved åpningen til øregangen.
 7. Gjenta prosedyren i det andre øret ved behov.
 • Varm flasken i hånden og rist før hver bruk, for optimal effekt av Vaxol®. Dette gjør at oljen ikke føles kald i øret, og at det oppstår trykk i flasken.
 • Du behøver ikke skylle øret etter at du har sprayet. Vaxol® skal virke over tid og virker umiddelbart.
 • Du trenger ikke bruke bomullspad eller lignende. Dosen med Vaxol® er så liten at den blir værende i øret, og det blir ikke noe søl.
 • Får du Vaxol® i det ytre øret, kan du tørke bort med bomull/papir.
 • Ved behov kan spraymunnstykket tas av og skylles i varmt vann etter bruk. Plasser deretter spraymunnstykket på flasken igjen.

Dosering og bruk

Dosering

1 spray = 1 dose

Til oppmyking av ørevoks:
1–2 doser 2 ganger daglig i 4–5 dager.

Fungerer også som forbehandling til øreskylling.

Til forebygging av vokspropper:
1–2 doser i hvert øre, 1–2 ganger i uken.

Ved kløe og irritasjon i tørre øreganger:
1–2 doser i hvert øre, 1–2 ganger i uken.

vaxol-product-desc2

Stort bruksområde

Vaxol® kan brukes av voksne og barn over ett år.
Yngre barn kan behandles i samråd med lege.

Enkel og tydelig sprayflaske

Hver flaske inneholder 10 ml – over 200 doser. Flasken er gjennomsiktig for tydelig innhold. Det er litt igjen i bunnen når flasken er oppbrukt.

Holdbarhet

Vaxol® er holdbar i 6 måneder etter at sprayflasken er åpnet. Uåpnet pakning er holdbar til angitt utløpsdato.

Produktinformasjon

Ytterligere informasjon

Pasienter som har perforert trommehinne eller øresmerter, skal kun bruke Vaxol® i samråd med lege. Olivenolje er et naturlig produkt med et stort bruksområde. Det er ikke rapportert om bivirkninger av Vaxol®, heller ikke ved bruk av Vaxol® sammen med andre produkter. Vaxol® skal ikke brukes hvis du er overfølsom for olivenolje. Det er ingen skadelige bivirkninger ved bruk av Vaxol® under graviditet og amming. Du bør imidlertid informere legen din om at du bruker Vaxol®. Det er ingen kjente bivirkninger ved overdosering av Vaxol®. Ved mistanke om allergisk reaksjon må du avslutte behandlingen med Vaxol® og kontakte lege umiddelbart.

Advarsler

Vaxol® er kun beregnet på personlig bruk. Oppbevar alltid Vaxol® i oppreist stilling ved normal romtemperatur. Ikke spray i nærheten av åpen ild. Oppbevares utilgjengelig for barn. Vaxol® skal kun brukes i den ytre øregangen. Ikke spray i nærheten av ører, nese eller munn.

Kjøp Vaxol® på nærmeste apotek

Kjøp Vaxol®