Ørevoks

Derfor skal du IKKE bruke bomullspinner

Du har kanskje blåst når andre har fortalt deg at det ikke er bra å rense ørene med Q-tips? Men det stemmer faktisk; du bør ikke pirke i øret med noe som er mindre enn en albue.

vaxol-inte-bomullspinnar

Hvorfor har vi ørevoks?

For å forstå hvorfor du ikke bør rense ørene med den klassiske bomullspinnen, må du vite hvorfor vi har ørevoks i det hele tatt. Ørevoks er der for å beskytte ørene og holde øregangene rene. Ørevoks hjelper ikke bare med å holde støv og smuss borte fra trommehinnen, den fungerer også som en antibakteriell beskyttelse og har en smørende funksjon i øregangen. Ørene fungerer slik at de praktisk talt vasker seg selv. Når voksen tørker, hjelper kjevens bevegelser kroppen med å kvitte seg med voksen ut gjennom øreåpningen

Resultatet av å stikke bomullspinner i øret er at vi dytter voksen inn i øregangen, og dette gjør at voksen fester seg til deler av øret som ikke vasker seg. Voksen som presses lenger inn i øret kan også føre med seg sopp og bakterier som har samlet seg i det ytre øret, noe som kan føre til både smerter og infeksjoner i øret.

Å skyve voksen inn i øret kan også blokkere øregangen, noe som fører til hørselstap, eller hvis du presser enda hardere: en sprukket trommehinne.

Ørene trenger kun å rengjøres hvis du merker at du har nedsatt hørsel, noe som kan skyldes mye voksoppbygging. Vaxol hjelper deg med å holde ørene rene og gjør at bruk av bomullspinner kan utelukkes.

Kjøp Vaxol® på nærmeste apotek

Kjøp Vaxol®